De dirigent
Foto van Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater.

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australiƫ bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Matthijs studeerde bachelor orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bas de Vroome en Ben Van Oosten. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie van Wiecher Mandemaker. Kerkmuziek studeerde hij bij Hanna Rijken en Arie Hoek.
Op dit moment studeert Matthijs master orgel aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Daarnaast studeert Matthijs als bijvak Klavecimbel bij Siebe Henstra de beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter.

Hij volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.
Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor en Chr. gemengd koor Shining.
https://matthijsbreukhoven.nl